logga_svanstrom1 ok kopieraSvanströms TeleCom AB

                          

                                              

            

                            

                                                                        

                                                                                                       

    

 Till Kontakta oss formulär>   Till Beställning telefoner fasta o DECT>  

   
HEM
PRODUKTER
PARTNERS

<Till produkter            <Till Aastra 700 

 

 

Aastra 700 Telefonisystem applikationer

 

Manager Provisioning

Manager Provisioning erbjuder en heltäckande lösning för hantering av användarrelaterad service data och integrerar med företagets IT-avdelning via ett SOAP-baserat API. Manager Provisioning nås från en vanlig webbläsare såsom Microsoft Internet Explorer eller Mozilla Firefox via HTTP. Säkerhet tillhandahålls via TLS baseras HTTPS.

 

Slutanvändare kan också dra nytta av Manager Provisioning, eftersom Manager Provisioning kan konfigureras för att tillåta alla användare att logga in och ändra och aktivera sina individuella Personligt Nummer ringlistor och redigera funktionsknapparna på sina egna telefoner.

 

 

Krav på klientsidan:

- Microsoft Internet Explorer 7.0 eller senare

 

- Mozilla Firefox 3.0 eller senare

 

 

Manager Telephony System

 

Med ett användarvänligt webbgränssnitt, ger Manager Tele-phony System funktioner för snabb och enkel administration.Fältnamnet och värden är i klartext för enkel förståelse ochlogiskt grupperade för uppgiftsorienterad drift.

 

OneBox VM

 

Utformad som en skalbar lösning för användning i små kontor eller hos stora multisiteföretag, kan OneBox Voice Mail hantera de mest krävande röstmeddelandebehoven hos alla företag.

 

OneBox Voice Mail, som ingår i baspaketet i Aastra 700, är ett funktionsrikt meddelandesystem som har stöd för alla traditionella röstmeddelandefunktioner och som kan utökas till ett komplett Unified Messaging och fax-system. OneBox VM har automatisk telefonistfunktion som kan användas för att dirigera inkommande samtal baserat på den uppringda persones preferenser och aktiviteter, utan inblandning av en telefonist.

 

Med alternativet Voice Intercept Messaging (VIM) kan användare ställa in sina preferenser och aktiviteter med kontextuella hälsningar baserade på sin aktuella status. Den som ringer informeras sedan om en användares tillgänglighet och erbjuds alternativ som samtalen styrs efter. Användare kan komma åt sin röstbrevlåda via en webbläsare eller via sin mobil, eller en bordstelefon för att lyssna på sina budskap och hantera sina preferenser. OneBox Voice Mail är en perfekt lösning för en organisations röstmeddelandebehov. Kapaciteten i Aastra 700 är 50-300 OneBox VM röstbrevlådor.

 

CMG Calendar Connection

Information om var medarbetare befinner sig eller aktiviteter överförs automatiskt från kalendern (t.ex. Microsoft Office / Outlook, Lotus Domino / Notes och Novell / GroupWise) till CMG, allt tillgängligt för telefonister, andra användare, IVR och CMG Mobilklient.

 

CMG Visit

Detta är en sofistikerad besökshanteringsapplikation som uppskattas av alla: medarbetare som tar emot gäster, telefonister och receptionister och inte minst besökare. Med CMG Visit blir varje besökare bemött som en VIP-gäst. I Visit kan du ta fram listor över aktuella och kommande gäster, skriva ut besöksbrickor och checka ut gäster. Besökare kan använda sig av självregistreringsfunktionen eller registreras i förväg via Aastra CMG Office Web

 

 

Solidus eCare Lite

Solidus eCare erbjuder IP och mobilitets-aktiverade kontaktcenterlösningar för företag av alla storlekar och levererar full IP-baserad kontaktcenterfunktionalitet. Solidus eCare levereras med Mobile Extension, som gör det möjligt för kontaktcenteragenter att få tillgång till samma funktionalitet oavsett var de befinner sig, dvs på huvudkontoret, lokalkontoret eller på någon annan plats.

 

 

Systemets kapacitet och prestanda:

- 5-50 Solidus eCare kontaktcenteragenter

- 500 samtal till kontaktcenteragent per timme

 

Contact Management (CMG) paket CMG Lite

 

Contact Management (CMG) Lite innehåller följande:

• NOW Attendant

> NOW

> Telefonbok

 

• Webbanvändare

> Office Web

> Office Quick

> InReach SN

> Företagskatalog för IP-telefon

> CWI

 

NOW Attendant är en utmärkt applikation för telefonister som behöver kunna hantera stora trafikvolymer och kontinuerligt bli mer produktiva. Samtalshantering och tillgänglighetsfunktioner är integrerade i en enda applikation. I ett automatiskt popup-fönster visas aktivitets- och kontaktprofil för den anknytning som rings upp. Eftersom systemet även innehåller alla användares aktiviteter kan telefonisten direkt ge korrekt information om de anställda: tillgänglighet, pågående aktiviteter, när personen kan nås, plats i organisationsstrukturen, om en kollega kan ta samtalet o.s.v. Det är lätt att extrahera den information du behöver att skapa en telefonlista från CMG databasen. Informationen kan struktureras på flera sätt, alfabetisk ordning, per avdelning eller arbetsplats. Till exempel kan alla delar av organisationen eller bara en lokal enhet ingå.

 

Office Web / Office Quick ger dig kontroll över dina inkommande samtal, till exempel när du sitter i ett möte eller under en affärsresa. Du får också tillgång till en online-telefon lista med statusinformation för kollegor i en kontaktlista eller grupp.

 

Med InReach SN kan du utveckla och underhålla ett professionellt nätverk inom företaget. Applikationen möjliggör samarbete med kollegor mellan arbetsgrupper, delar information och dokument, förvaltar aktiviteter och status, och utför sökningar i företagskatalogen.

 

Krav på klientsidan:

- Intel baserad PC, min 300 MHz, 128 MB RAM

- Monitor min 17", rekommenderad upplösning 1024x768

- Windows 7, XP Pro, Vista

- Internet Explorer 6.0, 7.0 eller 8.0

- Nätverksgränssnitt

 

Systemets kapacitet och prestanda:

- 50-300 CMG kontorsanvändare

- 1-3 telefonister

 

 

Aastra mobilklienter AMC

AMC är en mobilklient som automatiskt ger tillträde till Aastra Mobile Extension tjänster för mobilintegration i ditt kommunikationssystem. Mobilanvändare kan ringa via kortnummer och gör att du, i kombination med Aastra Mobile Extension funktioner, kan utnyttja traditionella kommunikationstjänster som om du använder i din bordstelefon. Tack vare AMC-funktionen för ekonomivägval (LCR) kan kostnaderna för mobil roaming minskas genom att samtalet dirigeras via den minst kostsamma vägen.

 

 

AMC+

AMC + kan antingen integreras med mobiloperatörens IN tjänster eller använda klient baserad routing mot Aastras kommunikationssystem. Detta för att användare skall kunna nås på ett enda nummer, oavsett vilken enhet de använder, därmed förbättra effektiviteten i sin kommunikation. AMC + stöder samtliga AMC funktioner, inklusive ekonomivägval. En annan funktion som minskar mobilkostnaderna är dual mode-funktionen i AMC+. Denna funktion förvandlar en mobiltelefon till en SIP-telefon när användaren är inom räckhåll av ett Wi-Fi nät och på så sätt kan kostnaderna minskas drastiskt eftersom det publika radionätet (GSM/3G) inte används.

 

OBS: AMC + kräver en extra server

 

Copyright 2008 Svanströms TeleCom AB.